Bertus Dijkstra - Bouwen als vanouds Bertus Dijkstra - Bouwen als vanouds Bertus Dijkstra - Bouwen als vanouds Bertus Dijkstra - Bouwen als vanouds Bertus Dijkstra - Bouwen als vanouds
ACTUEEL
Kerktoren ElahuizenKerktoren ElahuizenKerktoren ElahuizenKerktoren Elahuizen
30-11-2011

Kerktoren Elahuizen

In opdracht van de stichting BMG hebben wij enkele onderhoudswerken aan de konstruktie van de toren uitgevoerd. Hierbij zijn enkele schoren, regels en kruizen hersteld.

Ook is een ligger voorzien van een nieuw grenen laseind  waarbij een torenstijl tijdelijk los moest komen te staan.  Alvorens het laseind te plaatsen en te verlijmen hebben wij de kop voorzien van een loden pet.
Voor het laseind hebben wij gebruik gemaakt van duits grenen naar bestaand.

Ook hebben wij direkt al het ijzerwerk in onze smederij weer hersteld en voorzien van nieuw aanvullend smeedwerk met bijbehorende bout en moer verbindingen in oude engelse maatvoering.
Ook enkele muurankers zijn verwijderd en een sleutel is even in het vuur geweest om deze weer in goede vorm te herstellen.

In samenwerking met stichting BMG en Koninklijke Eijsbouts uit Asten is de grote klok weer gerepareerd en voorzien van en nieuwe luidas.

Een mooie klus waarbij alle facetten van de oude bouwkunst betrokken waren.

 

bouwendnederlandnvvmerkendleerbedrijf