Bertus Dijkstra - Bouwen als vanouds Bertus Dijkstra - Bouwen als vanouds Bertus Dijkstra - Bouwen als vanouds Bertus Dijkstra - Bouwen als vanouds Bertus Dijkstra - Bouwen als vanouds
ACTUEEL
Update 2 molen Montefiore JerusalemUpdate 2 molen Montefiore JerusalemUpdate 2 molen Montefiore JerusalemUpdate 2 molen Montefiore JerusalemUpdate 2 molen Montefiore JerusalemUpdate 2 molen Montefiore Jerusalem
02-06-2012

Update 2 molen Montefiore Jerusalem

Inmiddels zijn wij alweer ruim 5 weken in Jerusalem.
Wij vermaken ons hier goed en het is fijn om hier te zijn.
De mensen zijn zeer behulpzaam en alles is super veilig georganiseerd.

Ook het molenproject begint behoorlijk te groeien.
Alle zolders zijn inmiddels ingetimmerd. Wij moesten helaas wachten met de 3e en 4e vloer voor het gietijzeren spoorwiel, maar deze is de afgelopen week ook gearriveerd, dus konden de vloeren eindelijk gesloten worden.

Wij werken hier samen met Israelische contractor. De aannemers werken hier met veel arabieren, dit moest in het begin heel erg wennen. Zij staan hier met een soort bijl gewoon de specie door te scheppen, wij hadden al snel een mixer gepakt. Maar dit was beter volgens de voorman anders worden de werkers lui.

Voor het maken van de vloeren moesten wij toch een paar moeilijke keuze's maken  daar de ramen net even anders zaten en de gaten iets afweken van de tekeningen. Dit is inmiddels allemaal aangepast en ben zeer tevreden over het resultaat.

De 2e en 3e container zijn inmiddels ook gearriveerd, dit heeft al met al 1,5 week langer geduurd dan gedacht. Maar gelukkig hadden wij nog genoeg te doen.
Dus afgelopen week de containers uitgeladen, alles uitgesorteerd en gecontroleerd.
Mis gelukkig maar een paar kleine onderdeeltjes maar dat kunnen wij de komende weken eenvoudig oplossen.

Hoop volgende week het bovenwiel te kunnen afronden en de overring te kunnen plaatsen op de molen.
Harm is druk bezig met de graansilo's op de 3e vloer. Dit is best nog wel een lastig klusje doordat de koningsspil ook bereikbaar moet blijven.

Ook krijgen wij hier heel veel bekijks van timmerbedrijven. Timmerwerk zoals wij hier uitvoeren komt zelden voor dus iedereen wil graag weten hoe wij alles aanpakken.
De warmte is voor mij goed te doen, Harm heeft hier iets meer last van, maar het is tot nu toe goed te handelen.

Ik zie ernaar uit om de kap de komende weken weer opnieuw te gaan opbouwen, de mensen zijn nu al ongelooflijk enthousiast dus dit gaat nog een heel mooi feest worden.
Inmiddels ook al benaderd door de Premier van Israël die vroeg wanneer hij ook eens mocht komen kijken!

Kortom wij timmeren hier snel door om over een aantal weken een mooie molen te laten draaien.

Groet vanuit Israël.

bouwendnederlandnvvmerkendleerbedrijf